Pizza z pieczarkami

Nie masz czasu na wymyślanie wyrafinowanych dań? Przygotuj smaczną pizzę z pieczarkami według domowego sposobu. Gotowy? To do dzieła. Najpierw musisz pokroić i oczyścić pieczarki, a następnie poprzecinać je w plasterki, podobnie jak cebulę i pora. Następnie na oleju podsmażasz cebulę, por i pieczarki, doprawiasz całość przyprawami według uznania, pieprzem i tymiankiem. Teraz czas na przygotowanie ciasta. Mąkę przesiej do miski, podgrzej mleko, a drożdże pokrusz w naczyniu, dodając do nich cukier, łyżkę mąki i mleko. Całość wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. Do mąki dodaj sól, olej i wyrośnięte drożdże. Po wyrobieniu ciasta odstaw je przykryte ściereczką. Po wyrośnięciu rozwałkuj ciasto i przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem. Możesz je posmarować z wierzchu przecierem z pomidorów. Na to rozłóż farsz z pieczarek, kukurydzę i ser. Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło zaraz po przygotowaniu.